Alue

Alue 2017-05-22T23:20:43+01:00

Lomakylä

Lomakylässä on kymmenen loma-asuntoa ja erikseen vuokrattava rantasaunarakennus takkatupineen. Rantasaunarakennuksen terassi on lomailijoiden käytössä, silloin kun sitä ei ole erikseen vuokrattu muuhun käyttöön. Lisäksi yli 20 hehtaarin tontilla on pururata ja hiihtolatu, joka on osa alueen retkireitistöä. Lisäksi lomakylässä  minigolf-, frisbeegolf-, tennis- ja leikkikentät. Pyhäveden hiekkarantaa on noin 400 metriä.

Lomakylässä ei ole aina paikalla henkilökuntaa, vaan huvilat vuokrataan omatoimilomailuun.

Lähipalvelut

  • Taidekeskus Salmela ja Ravintola Kesäheinä 3,5 km
  • Kesäteatteri ja Korsumuseo  4,2 km
  • Mäntyharjun keskusta  6,5 km

Kaikkiin paikkoihin pääsee myös veneellä. Lomalaiset voivat ottaa myös oman veneensä/kanoottinsa/kajakkinsa mukaan Kerttulan lomakylään.

Liikuntamahdollisuudet

Kerttulassa on reilu kaksi kilometriä pitkä kuntorata, joka toimii talvisin hiihtolatuna. Alueen topografia on täysin tasainen, joten reitti sopii kaikenlaisille liikkujille aina huippu-urheilijasta liikkumisesta vasta kiinnostuneille henkilöille. Kuntorata tekee lenkin, joka on mahdollista oikaista radan puolessa välissä. Rata kulkee leveällä nurmikko- sekä hiekkatiellä.

Alueella on lisäksi kaksi grillikatosta ja laavu. Kuntoilun jälkeen onkin hyvä tilaisuus nauttia hetki taukopaikalla ja samalla ihailla Pyhäveden maisemaa. Alueella on myös soutuveneitä lomailijoiden käyttöön.

Pyhävesi

Pyhävesi on hyvistä kuha- ja haukikannoista tunnettu kalastuskohde Mäntyharjun keskustan kupeessa ja se kuuluu osittain Mäntyharjun kalastusalueen yhtenäisluvan piiriin. Kalastusalueen luvalla saa kalastaa rajoittamattomalla määrällä vapoja.  Koko järven alueella saa kalastaa myös yhdellä vavalla Itä-suomen läänikohtaisella viehekalastusluvalla. Kalastusluvan lisäksi kaikkien 18-64-vuotiaiden tarvitsee lunastaa valtionkalastuksenhoitomaksu.

Panoraama

Katso talvinen panoraama vuodelta 2017 alueesta> (avautuu uuteen välilehteen)

Valokuvia alueesta

 

Ilmakuva alueesta
Ilmakuva alueesta
Ilmakuva alueesta
Kuva alueesta järveltä